“Ta hakkas tasapisi ära vajuma. Nii palju sügavust oli selles kohas küll, et kui ta poleks suutnud vastu pidada, olnuks uppumisoht suur, sest vesi ulatus tal üle pea,” lausus vetelpäästja Heigo Kips ajalehele Meie Maa.

Poiss oli koos kaaslastega hakanud Titeranna sügavamas osas Raiekivi sääre pontoonsilla juurest üle Ujula abaja staadioni poole ujuma. Pisut rohkem kui poolel teel tekkis tal ujumisega raskusi ning ta hakkas appi karjuma.

“Kaaslased veel veest hüüdsid, et ujugu tagasi, kuid see olnuks palju pikem maa,” meenutas Heigo Kips. “Kõige üllatavam oli see, et pontoonsilla juures oli palju inimesi, kuid keegi ei reageerinud poisi appikarjetele. Eks me jooksime vetelpääste maja juurest ise kohale ja õnneks saime ta niimoodi ära päästa, et ta polnud vett endale sisse tõmmanud ega midagi. Ainult väga hirmunud oli ja pidime ta maha rahustama.”

Kohale tulid ka kiirabi ja päästjad, kuid vetelpääste oli selleks ajaks poisi juba välja toonud ning arstiabi ta ei vajanud. Vetelpäästjatel ei õnnestunud poisi nimegi küsida, sest noormees läks peagi kaaslaste juurde ja kadus silmist.

Heigo Kipsi sõnul on see Titeranna tegutsemisaja jooksul neil kolmas kord inimene päästa.