Põhja ringkonnaprokuratuuril on kavas seoses tapmise episoodidega saata kohtu ette neli kahtlusalust — Dmitri, Andrei, Aleksandr ja Nikolai, vahendab PM Online BNS-i uudist.

Nende süüasjast eraldatakse kriminaalmenetlus, mis peab selgitama ärimees Tiit Ottise vastu suunatud rünnaku motiivid ja süüdlased.

“Hetkel on neli kahtlustatavat, kellele kõigile on praegu esitatud kahtlustus mõrvas. Samas võib detailide osas kahtlustuse sisu lähiajal täpsustuda,” ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Lavly Lepp.

Karistusseadustik võimaldab süüdimõistmisel määrata mõrva eest kõigile kahtlusalustele eluaegse vangistuse, vaid päästikule vajutanud Dmitrile ei saa tema alaealisuse tõttu määrata rohkem kui kümneaastast vangistust.

“Kahtlustuse kohaselt viibisid sündmuskohal Dmitri ja Andrei, kellest tulistas Dmitri. Aleksandri ja Nikolai roll seisnes kahtlustuse kohaselt Tiit Ottise vastu suunatud kuriteo tellimuse vahendamises,” ütles Lepp.

Veronikat tulistati mullu 7. oktoobril kella 7.44 ajal, kui ta oli ületanud Narva maantee ning kõndinud paarkümmend meetrit mööda Kreutzwaldi tänavat Kesklinna vene gümnaasiumi poole. Kreutzwaldi tänav 4 hoovist tulistati neli lasku.

Üks kuul tabas Veronikat oimukohta ning väljus kuklapiirkonnast. Tänavale langenud neiut ruttasid abistama tee ääres peatunud autost välja jooksnud noormees ning just tulistamishoovist väljunud, samas majas elav Tiit Ottis.

Veronika Dari suri teadvusele tulemata mullu 11. oktoobril haiglas.

Politsei jõudis juba kriminaalmenetluse algusjärgus veendumusele, et tulistamisega sooviti tappa Tiit Ottist ning Veronika Dari oli juhuslik ohver.