24.veebruaril kell 00.07 teatatigi politseile, et Ringteel Volvo keskuse lähedal asuvas parklas varastatakse veokite kütusepaakidest diislikütust. Sündmuskohale kiirustanud politseipatrull nägi lumehanges sõiduautot Audi A6, kuna auto oli püüdnud läbi lumehangede sündmuskohalt põgeneda, kuid tema tee oli blokeeritud suure poolhaagisega veokiga.

Üheks tabatud arvatavaks kütusevargaks osutus 1987.aastal sündinud noormees, kes politseinikke nähes viskus kõhuli lumme, pani ise käed seljale ning palus politseinikelt kaitset vihaste veokijuhtide eest. Mõni hetk hiljem tabati ka teine arvatav kütusenäppaja, 1986. aastal sündinud noormees.

Nad olid enne kinnipidamist jõudnud avada kahel veokil kütusepaakide korgid ja ühest paagist laadida kolmveerand kanistrit kütust. Teise veoki juures ootas täitmist veel kolm tühja kanistrit, mis aga seekord tänu varitsuses olnud meeste tegutsemisele tühjaks jäidki.

Tartu kriminaaltalituse vanemkomissar Viktor Võsokovi sõnul on üks võimalus, kuidas takistada varga ligipääsu paagis olevale kütusele, panna paagile nö spetsiaalsed ristid, mis taksitavad voolikuga paagist kütuse väljavõtmist. Samas on ka olnud juhuseid, kus selline paak on kütuse kättesaamiseks ära lõhutud. „Kõige kindlam on parkida valvega parklasse, sest tasu valve eest on kordades väiksem kui kahju paagitäie kütuse vargusest,“ ütles Viktor Võsokov.