Narkokuriteo kahtluse pärast vahistatud Suhotski põgenes vanast Tallinna vanglast koos teise vangiga 2015. aasta 10. oktoobri öösel. Teise põgeniku võtsid vanglateenistuse ametnikud kinni 2016. aasta uusaastaööl Kohtla-Järvel. Suhotski pidasid Venemaa võimud kinni eelmisel aastal Peterburis.

Suhotski ja Eduard Mihhailov, kes ei olnud esimest päeva vanglas, teadsid viis aastat tagasi hästi, et öösel heidab valvur pilgu ukseluugist sisse just täistunni paiku.

Nad sidusid trellide külge rohelistest voodilinadest tehtud köie – nende kong oli teisel korrusel. Kohe akna all keerdus suurte spiraalidena terav ja ohtlik okaslint. Selle peale visatati mitu tekki. Esimesena pressis end tema jaoks väga väikesest avast välja Suhotski ja libises mööda köit maapinnale. Seejärel läks Mihhailov. Okaslindist mööda saamine tekitas veidi probleeme, hoone seinale jäid suured kriipimisjäljed.

Esmalt sööstsid Suhotski ja Mihhailov ületama metallaeda, mis ümbritses teise üksuse hoonet. Selle okaslint rebis nende joped pisut lõhki ja kriimustas neid ennast. Ees oli 3,5 meetri kõrgune valgetest tellistest müür. Muidu ületamatu takistus, aga sel hetkel mitte, sest müüri parandanud töömehed olid oma tellingud müüri äärde maha jätnud.

Mõne sekundiga olid alumiiniumist tellingud redelina püsti lükatud. Nad ronisid üle müüri ja peagi kadusid.

Kui valvurid nende kadumise avastasid, oli juba hilja. Meestega oli kambris veel kinnipeetavaid, kuid nende suu oli lukus. Mitte keegi ei olevat näinud ega kuulnud, kuidas Suhotski neist meetri kaugusel algul neli tundi rauasaelehega aknapaketi ühendusi ja pärast kaks tundi aknatrelle saagis ning need jalaga eest lõi. Kõik neli läksid magama "esimesena, enne teisi, juba väga varakult, teised jäid veel jalkat vaatama".

Mihhailov saadi kätte sama aasta uusaastaööl. Ta tabati Kohtla-Järve linnaväljakul, oli narko- ja alkoholijoobes ning "osutas mõõdukat vastupanu".