2020. aasta suvel istus ta alkoholi tarvitanuna autorooli ning 2018. aasta kevadel pedaalis alkoholi tarvitanuna jalgratast. Kehtivaid kriminaalkaristusi mehel ei ole, kuid hiljutise õnnetuse kohta on alustatud kriminaalmenetlus.

Meest karistati möödunud suvel liiklusseaduse § 224 lõige 1 alusel, mis näeb ette mootorsõiduki, maastikusõiduki või trammi juhtimise eest isiku poolt, kelle ühes grammis veres on alkoholisisaldus 0,20–0,49 milligrammi või kelle ühes liitris väljahingatavas õhus on alkoholisisaldus 0,10–0,24 milligrammi – karistamist rahatrahviga kuni 100 trahviühikuga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

28. jaanuari õhtul kaldus Tartumaal Aardlapalu külas raskelt joobes 51-aastase mehe juhitud Ford vastassuunavööndisse ning toimus laupkokkupõrge vastu sõitnud Volkswagen Passatiga.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas eelmisel nädalal taotluse õnnetuse põhjustanud mehe vahistamiseks ning kohus selle taotluse ka rahuldas.

Avariis said raskelt viga Fordi juht ja masinas kaasa sõitnud naine ja laps, Volkswagenit juhtinud lapseootel naine sai üliraskeid vigastusi. Kõik kannatanud viidi haiglaravile. Vaatamata arstide pingutustele suri õnnetuse järel vastsündinud laps haiglas.