"Kahjuks ei ole praegu veel midagi uut öelda," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk vene Delfile. "Kui uurimises jõutakse nii kaugele, et saab uut infot avaldada, siis me seda kindlasti teeme."

"Mõistame väga hästi, et meilt seda oodatakse. Seniks palun kannatust," sõnas Luuk.

Ta täpsustas, et kahtlustust seoses Varvara Ivanova tapmisega ei ole kellelegi esitatud. Osa ekspertiisist on tema sõnul valmis ja osa veel ei ole.

Luuk ei nõustunud ajakirjaniku väitega, et ekspertiis võtab liiga kaua aega. Tema sõnul ei ole Varvara loo puhul alust rääkida mingisugustest järjekordadest ekspertiiside tegemisel. Neid asuti tegema koheselt, kinnitas ta.

"Ekspertiisidele kuluv aeg on tulenevalt ekspertiisimaterjali mahust Varvara juhtumi puhul teistsugune kui tavapärastel juhtudel," selgitas ta. "Varvara juhtum on väga erandlik."

Hiljuti tundis Delfi huvi ühe teise lapse surmajuhumiga seotud ekspertiisi kohta. Siis vastas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder, et surnukeha ekspertiiside järjekord on tavaliselt üks kuni kolm kuud.

Eelisjärjekorras võetakse Põderi sõnul ette need juhtumid, kus inimene on kahtlustatavana vahi alla võetud.

Luuk ütles nüüd, et kindlasti ei ole kohane Varvara juhtumiga siduda seda, et prioriteetsed on vahialustega juhtumites tehtavad ekspertiisid.

Narvas 18. märtsil kadunuks jäänud 9-aastase Varvara Ivanova surnukeha leidsid vabatahtlikud abilised 23. märtsil Narva jäähalli juurest.

Juba siis teatas Viru ringkonnaprokuratuur, et Varvara Ivanova oli tapetud mujal, mitte seal, kust surnukeha leiti. Tüdruku kaelal olid kägistamise jäljed. Kinnitust leidis, et Varvara suhtes pandi toime seksuaalkuritegu.