Varvara Ivanova ema Natalja lausus täna vene Delfile, et mitte kordagi möödunud aja jooksul pole ei politsei ega prokuratuur perele lubanud, et kuritegu lahendatakse kohe ära, vaid õiguskaitseorganid töötavad selle kallal väsimatult.

Ema sõnul ei pea rääkima vaid inimfaktorist, sest asjal on laiemat kõlapinda. Ta arvas, et see kuritegu on ka politseinikel hinge peal.

Natalja sõnul võib ta igal hetkel helistada uurija Tatjanale, viimati suhtlesid nad eelmisel nädalal.

Selgeltnägijate suhtes oli ta palju kriitilisemalt meelestatud. "Viie aasta jooksul suhtlesin ma viie selgeltnägijaga - nõrkadega, ütleme nii. Peterburis, Moskvas ja ka meil. Kõigil viiel olid kuriteost täiesti erinevad versioonid. Võibolla on ühel neist isegi õigus, aga... Teistest konkreetsemaks osutus Peterburi selgeltnägija Natalja Bantejeva, kes teatas, et kuritegu lahendatakse mais. Tõsi, millisel aastal, ta ei öelnud," lausus Varvara ema. Selgeltnägijatesse tal seega suuremat usku polnud.

Kas narvalased on hakanud end turvalisemalt tundma? "Inimesed kardavad endiselt. Kõhklevalt lastakse lapsi üksi õue," vastas Natalja.

Politsei ja Viru ringkonnaprokuratuur on korduvalt teatanud, et kahtlusalust selles kuriteos seni pole. Kaheaastase uurimise käigus on tehtud üle tuhande DNA proovi, küsitletud on üle tuhande inimese.