Tõenäoliselt pandi vargus Kõrgessaare vallas Tahkuna poolsaarel Kukerabal toime ööl vastu reedet või reede hommikul.

Politsei palub kõiki Hiiumaa elanikke ja saarel viibinud turiste, kes nimetatud ajal ja kohas märkasid midagi kahtlast, helistada tasuta lühinumbril 110 või Kärdla politseijaoskonna kriminaaltalituse numbril 462 9607.

Politsei andmetel viibis reede hommikul kuriteopaiga vahetus läheduses rohelist värvi mikrobuss koos turistidega. Sellega seoses palub politsei eriti nimetatud mikrobussi juhil või bussis viibinud turistidel helistada ülaltoodud telefoninumbritel.

Samuti palub politsei kodanikke, kes varguse toimepanemise piirkonnas märkasid liikumas suuri veokeid, helistada ülaltoodud telefoninumbritel. Teretulnud on igasugune info, mis võib aidata kaasa kuriteo avastamisele.

Tegemist oli Eestis ja kogu Baltikumis ainsana säilinud ning seega üliharuldase 180-millimeetrise kaliibriga suurtükiga. Suurtüki toru oli 8,4 meetrit pikk ja umbes 10-15 tonni raske.

Politseil on alust arvata, et suurtüki toru on enne ära toimetamist kohapeal gaasikeevitusega pooleks saetud ja eeldatavasti on tegu metallivargusega. Juhtunu asjaolude täpsemaks välja selgitamiseks alustas Hiiu politsei kriminaalmenetlust.

Suurtükk on riikliku kaitse all arhitektuurimälestisena. Kultuurimälestise rikkumise ja varguse eest näeb seadus ette kriminaalkaristuse.