Martin Vaiksaar (31) põgenes Vantaa üliturvaliseks peetud vanglast, kust varem keegi jalga lasknud pole, 29. veebruaril jalutuskäigu ajal — ta ronis hommikul kella 8 paiku üle mitme tara ja kuuemeetriste ogadega kaetud betoonseina, 6. märtsil pidasid politseinikud põgeniku Paides kinni, kirjutab SL Õhtuleht.

Sõber Mati, kes on Martiniga juba üle kümne aasta tuttav, räägib: “Ta on siin igasuguseid vigureid teinud, vanarauaga tegeles, tõmbas ärimeestel p….d lohku… nagu Ostap Bender — ostis, müüs ja vahetas, kord sai tappa ka, tahtis isa metsa maha müüa, võltsis mingeid dokumente, mingite kantidega ta siin jamas.”

Martin olevat Mati sõnul sedasorti mees, kes tööd ei tee, korra oli proovinud, aga miskit välja ei tulnud, igav hakkas ja raha sai liiga vähe: “Nii kui Martin sealt vanglast uttu tõmbas, helistas kohe mulle… kust ta telefoni sai, ma ei tea, ehk varastas? kurtis kohe, et kurat, mis ta nüüd siin väljas teeb, siin nii igav.

Küsisin, et kust kurat, sa, nööri said, et üle müüri ronisid, aga ta olevat linadest köie teinud ja sellega üle tulnudki, ütles, et kuskil Soome metsas uitab parasjagu, paar-kolm päeva võttis tal aega, enne kui Eestis tagasi oli… Martin on nagu väike suslik, nii elav poiss, et ei seisa pudelis ka paigal.”