2. oktoobril süütas vang Viru vangla kambris voodivarustuse. Ametnikud paigutasid ta ohutusse kohta ja kustutasid põlengu. Ruumide õhutamise ajaks viidi ka kõrvalkambrite vangid mujale. Kui põlengu põhjustanud vangi saadeti eraldatud lukustatud kambrisse, ei täitnud ta ametnike korraldusi. Ametnikud kasutasid jõudu. Vangi vastu alustati kriminaalmenetlus.

3. oktoobril tekitas Viru vangla vang kambris põlengu. Ametnikud paigutasid ta ohutuse kohta ja kustutasid põlengu. Ruumide õhutamise ajaks viidi ka teised sama osakonna vangid mujale. Vahejuhtumis ei saanud keegi vigastada. Vangi vastu alustati kriminaalmenetlus.

4. oktoobril lõhkus vang kambri sisustust ega allunud ametnike korraldustele, solvas ja ähvardas neid ning kui ametnikud panid talle käeraudu, lõi üht neist näkku, tekitades talle huulevigastuse. Ametnikud kasutasid jõudu ja panid ta käed raudu. Ametnikud võtsid lõhutud sisustuse tükid ära ja paigutasid vangi tagasi kambrisse. Vangi vastu alustati kriminaalmenetlus.

6. oktoobril solvas kambrisse toimetatav vang ametnikku, ähvardas teda lüüa ja keeldus kambrisse sisenemast. Vangi vastu kasutati jõudu ja ta toimetati kambrisse. Seal solvas ja ründas vang ametnikke. Üks ametnik sai kerge käevigastuse.

6. oktoobril süüdati Tallinna vangla kambris madrats. Ametnikud paigutasid kambris olnud vangid ohutusse kohta ja kustutasid põlengu. Teistesse kambritesse tuli ega suits ei levinud. Keegi ei saanud vigastada.