25. veebruaril ei allunud varemgi ametnike vastu vägivaldne olnud Tartu vangla vang nende korraldustele lõpetada kambri sisustuse rikkumine ja loovutada keelatud ese.

Kui ametnikud sisenesid kambrisse, ähvardas vang sealt välja tungida ja ründas ametnikke, lüües neid nii käte kui ka jalgadega. Ametnikud tõrjusid löögid kaitsekilbiga. Peale selle solvas ja ähvardas vang ametnikke. Ametnikud kasutasid jõudu ja panid talle käerauad. Ametnikud ei saanud viga. Vangi vastu alustatakse kriminaalmenetlus.

20. veebruaril lõhkus Viru vangla vang kambris madratsi ja süütas selle tüki. Ametnikud kustutasid põlengu ja õhutasid ruumid. Vang jäeti samasse kambrisse ning talle anti võimalus kamber koristada. Intsidendis ei saanud keegi vigastada.

23. veebruaril takistas Viru vangla alaealine vang ametnikel võtmast ära keelatud esemeid ja viskas ametniku poole vett. Vangi vastu kasutati jõudu ja keelatud esemed võeti kambrist ära. Keegi ei saanud vigastada. 25. veebruaril lõhkus sama vang kambri mööblit ja keeldus ära andmast lõhutud peeglit ning selle kinnitusdetaile. Kui ametnikud kasutasid ohtlike esemete kättesaamiseks jõudu, püüdis vang ametnikke hammustada. Ametnikud ei saanud viga. Vangi vastu alustati kriminaalmenetlus.

Harku ja Murru vangla - 22. veebruaril ei allunud vang korraldustele anda ära keelatud esemed, takistas ametnike tööd, sõimas neid ning püüdis üht ametnikku käe ja jalaga lüüa. Ametnik tõrjus löögid ega saanud viga. Vangi vastu kasutati jõudu ja talle pandi käerauad. Alustati kriminaalmenetlus.