Täna kell 7.42 teatati tulekahjust Maardus Kirsipuu puiesteel. Kahekorruselises elumajas oli süttinud pööning. Tulekahju puhkemise ajal oli majas kaks vanemaealist täiskasvanut ning maja teisel korrusel magas kaks last, teatas Põhja päästekeskus

Peremees avastas tulekahju, kui majast lülitus elekter välja ning pööningult hakkas suitsu tulema. Kõik inimesed pääsesid majast ise välja. Peremees püüdis tulekahju enne päästjate saabumist ise pulberkustutiga kustutada ning sai sealjuures kätele põletushaavu. Kiirabimeedikud andsid talle kohapeal esmaabi. Teised majas olnud inimesed tulekahju tõttu viga ei saanud.

Majas põlesid pööningu puitkonstruktsioonid. Tubadesse tuli ei levinud, kuid kustutustööde käigus sai maja teine korrus vee- ja tahmakahjustusi. Majas olid olemas suitsuandurid, kuid need ei rakendunud kohe tööle, sest tulekahju levis pööningul. Päästjad kustutasid tulekahju kella 9-ks. Kohapeal töötasid päästjad Muuga ja Kesklinna päästekomandodest.

Menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse rikkest elektrijuhtmestikus. Arvatavalt on nael või kruvi sattunud elektrijuhtme isolatsiooni, tekkis ülekuumenemine, mis põhjustas tulekahju.

Päästeamet soovitab lasta maja elektrisüsteem perioodiliselt üle kontrollida spetsialistil, kellel on taolise kontrolli tegemiseks vastav akrediteering.