28. jaanuaril kella 18.45 liikus Vaike jalgsi Tehnika tänava suunas. Komandandi ja Rootsi tänava nurgal tundis ta paremal puusal müksu. “Mõtlesin, et mõni tuttav tahab nalja teha. Nii kui ma ringi pöörasin, nägin jooksmas üht noormeest. Minu kott oli tal paremas käes,” rääkis Vaike Kivilo Kadi raadiole, vahendab ajaleht
.

60 aastat tagasi sprinter olnud naine võttis jõu kokku ja lidus karjudes vargale järele. “Karjusin nii kõvasti appi, et terve tänav kaikus mulle vastu,” ütles Vaike. Ühtegi inimest märkamata jätkas ta varga kannul jooksmist, kuni nägi, et too pööras Tormiankru hoovi. Teel sinna tuli naisele bussijaama poolt vastu üks jalgrattur. “Ütlesin talle, olge hea, helistage politseisse, mind rööviti,” meenutas naine, kes sisenes pärast seda baari, kust politsei kohale kutsuti.

Koos ühe baarikülastajaga tagasi õue läinud Vaike leidis oma koti lumehunniku otsast. “Ilmselt ta arvas, et pole minu käest enam pääsu,” lausus naine. Kurikael ei olnud jõudnud põgenedes kotti avada ja kõik oli seal sees alles, nii dokumendid, võtmed kui ka 10 eurot ning natuke toidukraami.

Varga tagaajamist hõlbustasid naisel saabaste otsa tõmmatud OÜ Kingamajas toodetud naastudega nn libestopid. “Ta jooksis, käed laiali, ju tal oli libe,” arvas Vaike. “Olen hämmingus, et meie linnas selline asi juhtub. Tõenäoliselt ta jälitas mind,” lisas ta.