Eile õhtul kell 19.55 andis tähelepanelik inimene häirekeskusele teada, et Rõngu vallast sõidab Otepää suunas sõiduauto Škoda, mis liigub teel ebakindlalt ja mille juht võib olla tarvitanud alkoholi. Sõidukist politseile teatanud 26-aastane Annika püsis sõidukil kuni politseipatrulli saabumiseni kannul ja andis operatiivselt teada selle liikumisest ning vahepeatustest, teatas lõuna prefektuur.

Politsei pidas sõiduki kinni kell 20.08 Elva-Palupera-Kähri tee 13. kilomeetril. Sõiduki roolis olnud 43-aastase mehe kontrollimisel tuvastas politsei, et ta on tarvitanud alkoholi ning ta kõrvaldati juhtimiselt. Sama mehe on politsei alkoholi tarvitanuna autoroolist tabanud ka kolmel korral varem.

Valga politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Kaimar Karm kiidab kaasliiklejat, kes oma kahtlustest politseile kohe teada andis. „Alkoholi tarvitanud roolikeeraja asetab lisaks endale ohtu ka kaasliiklejate elu ja tervise ning meie kõigi turvalisuse huvides on vajalik, et kahtlustäratavatest juhtidest politseile teada antaks. Ainult nii saame ohtu võimalikult vara ennetada ja hoida ära raskemad tagajärjed,“ ütles Karm ning lisas, et politseile juhtumist teatanud kodaniku teguviis väärib esiletõstmist ja kiidusõnu.