Kahtlust äratas see, et sõiduki juures toimetavate meeste käes oli näha erinevad võtmeid, millega arvatavasti oli võimalik avada trepikodade uksi, selgitas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Väljakutsele kiirelt reageerinud politseipatrull pidas kirjeldatud mootorsõiduki kinni Lihula maantee viaduktil. Kontrollimisel selgus, et autos oli jalgratas, muruniiduk ning rull vasktraati. Tehti kindlaks, et asjad olid varastatud eri keldritest.

Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 32-aastase Aleksandri ja 33-aastase Dmitri. Alustatud on kriminaalmenetlust varguse paragrahvi alusel ning seda juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Haapsalu kriminaalteenistuse juht Ahti Olesk sõnas, et eelkõige tuleb tänada tähelepanelikke linnakodanikke, sest inimesed on andnud samas kandis öisel ajal toimunud kahtlasevõitu liikumisest teada ka varem. Selles piirkonnas korraldati hiljuti rida jalgrattavargusi.

Pealtnägijalt saadi nii usaldusväärset informatsiooni, et tänu sellele õnnestus politseipatrullil vargad tabada praktiliselt sündmuskoha lähedusest ja seda koos varastatud kaubaga. Välja kutsutud operatiivgrupp fikseeris peale varaste tabamist sündmuskoha ja selgitas välja kõik võimalikud kannatanud.

Olesk lisas, et kuna kinnipeetud isikud on „mitmeski mõistes huvipakkuvad“, toimub käesoleval ajal lisaks Haapsalus toimepandud kuriteo asjaolude väljaselgitamisele ka koostöö teiste maakondade kriminaalteenistuste vahel. „On alust arvata, et Läänemaa pole ainuke maakond, mida kinnipeetud isikud on pahelisi mõtteid mõlgutades külastanud”.