Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg leidis, et praegu poleks Naumotškini vabastamine ühiskonna õiglustunde seisukohalt õiguspärane ja palus teda mitte vabastada, samuti oleks see prokuröri arvates ebaõiglane nende vangide suhtes, kes istuvad 12 aastat märksa väiksemate kuritegude eest, kirjutab Õhtuleht.

Praeguseks on mõrvar talle määratud 15 aastast ära istunud ligi 12, kas mees vabadusse pääseb või mitte, selgub eeloleval reedel.

Nii Tartu vangla kui ka kriminaalhooldusametnik toetavad Naumotškini ennetähtaegset vabastamist, kui ta lubab täita lisatingimusi: loobub viinast ja kriminaalkorras karistatud sõpradest, samas saab mees iseloomustusse klausli, et tõenäosus, et ta kahe aasta jooksul isikuvastase kuriteo sooritab, on 10 protsenti.

Külveti sugulane, meelelahutusärimees Lauri Viikna on resoluutne ja ütleb, et sellise kuriteo eest antakse tsiviliseeritud ühiskonnas surmanuhtlus või eluaegne, "see ei olnud õnnetusjuhtum ega ägedushoos tapmine, see oli külmavereline kaalutletud hukkamine, mina surmanuhtlust ei poolda, aga eluaegne on taolistele inimestele niigi vastutulek."