2003. aasta mais võeti Narvas salakauba müüja Nikolai (70) vahele ja toodi politseiosakonda, kirjutab Põhjarannik. Kui eakas mees seletuskirja kirjutas, lõi Narva politseijaoskonna korrakaitsetalituse nüüd juba endine konstaabel Dmitri (34) Nikolaid parema käega vastu lõualuud ja vasaku käega pähe. Politseiniku kallaletungist sai eakas mees verevalumi.

Dmitri jäi kohtus süüdi võimuliialduses ning teda karistati 7500 krooni suuruse rahalise karistusega. Maakohus ei rahuldanud kannatanu hagi talle tekitatud kahju nõudes, sest see ei olnud dokumentaalsete tõenditega kinnitatud, ja jättis selle lahendamiseks tsiviilkohtumenetluse korras, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Dmitri kaebas Viru maakohtu otsuse edasi, kuid Viru ringkonnakohus apellatsiooni ei rahuldanud. Küll aga tühistas ringkonnakohus maakohtu otsuse selle osa, mis nägi ette, et mees peab riigituludesse maksma süüdimõistva otsusega kaasnevat sundraha 3720 krooni. Teise astme kohus leidis, et sundraha suuruseks peab olema hoopis 6525 krooni.