Nii prokurör kui ka kriminaalhooldaja leidsid, et Mäkiševi vabastamiseks pole alust, ning ka kohus leidis sama, teatas BNS.

Harju maakohus karistas kuritegelikus maailmas tuntud Mäkiševi väljapressimise eest kuueaastase vangistusega ning hiljem jättis tema süüdimõistmise jõusse ka ringkonnakohus. Karistusotsus jõustus lõplikult 2007. aasta juunis, kui riigikohtu loakogu ei võtnud mehe kassatsioonkaebust arutlusele.

Süüdistuse järgi pressis Mäkišev koos kahe kaaslasega ühelt 21-aastaselt noormehelt 2004. aasta oktoobris välja kahes osas kokku 100.000 krooni.

Väljapressijad ei kasutanud kannatanu suhtes vägivalda, kuid hirmutasid teda politseile vägistamise kohta valeavalduse tegemisega. Tegelikult ei vägistanud noormees kedagi ning väidetav ohver mängis kurjategijatega kokku.

Tänavu juunis karistas Viru maakohus Mäkiševi Viru vangla töötaja solvamise eest ühekuulise vangistusega.

Eeluurimisel kogutud andmetel sülitas Mäkišev mullu 6. septembril kaks korda ametikohustusi täitnud valvuri peale, samuti solvas ta ametnikku. Lisaks ähvardas ta tunamullu 6. novembril Viru vanglas inspektor-kontaktisikut tervisekahjustuste tekitamisega ning vehkis rusikatega kannatanu suunas. Sama päeva õhtul ähvardas Mäkišev ka teist vanglaametnikku ning kordas ähvardusi ka järgmisel päeval.