„Olime kolleegidega Narva jõe ääres mereohutuskoolitust läbi viimas, kui märkasime Joaoru rannas vees kummaliselt käituvaid lapsi,“ rääkis Narva-Jõesuu vabatahtliku merepäästeühingu liige Nikita Otvagin. „Läksime olukorda kontrollima ning selgus, et üks vees olnud lastest oli vee all ning tema sõber hoidis temast kinni, et ta põhja ei vajuks. Hiljem tuli välja, et abis oli olnud ka teine sõber, kes oli mingil hetkel aga väsinud ning kaldale ujunud.“

Olukorra tõsidust arvesse võttes reageerisid vabatahtlikud koheselt ning tõid 14-aastase poisi kaldale, kus osutasid talle kiirabi saabumiseni esmaabi. Seejärel anti kannatanu üle kiirabile.

Vabatahtlikud päästjad tuletavad meelde, et enne vette minekut tuleb kriitiliselt hinnata vee temperatuuri, sügavust ja voolukiirust, samuti oma võimeid. Hättasattunut märgates saab teda aidata ka läheduses viibijate tähelepanu endale tõmmates – näiteks karjudes või mõnel muul viisil. Üle-euroopaline hädaabinumber on 112, millelt saab appi kutsuda nii päästjad kui kiirabi.

Narva-Jõesuu Vabatahtlik Mere- ja Jääpäästeüksus on sidusorganisatsiooni Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste liige.