Turbatootmisväljal jätkub turbaaunade kustutamine. Kokku paarisaja hektari suurusel väljal põleb 40 ha ulatuses kaheksa turbaauna ja kaks 500 m pikkust kännuvaalu. Turbaaunade pikkus on ca 300-500 m, laius ca 25-30 m ja kõrgus ca 4 m, ühe auna lõplikuks kustutamiseks kulub aega umbes kaks päeva, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Kustutustööd jätkuvad ka turbavälja ja karjääri vahelisel puude ja muu taimestikuga kaetud alal, kus aktiivsete tulekollete ala on vähenenud 20 hektarini.

Täna osaleb kustutustööde organiseerimisel ja teostamisel 81 inimest, sealhulgas töötajad AS-ist Tootsi Turvas, kõikidest päästekeskustest ning kaks vabatahtlikku.

Üks kord päevas toimub põlenguala kohal vaatluslend kaitsejõudude helikopteriga Robinson. Õhust kustutustöid täna ei toimu.

Eelmiseks reedeks jõudsid kustutustööd järku, kus järelkustutustöödel hakati rakendama ka vabatahtlikke. “Seoses põlengu intensiivsuse tunduva vähenemisega on meil tagatud vabatahtlikele ohutus sündmuskohal ning nende abi on oodatud,” ütles päästetööde juht Heigo Olu.

Vabatahtlikud saavad ennast kustutustöödele eelregistreerida päästeala infotelefonil 1524, kust neile antakse täpsemat infot kustutustöödele jõudmise kohta. Appi on oodatud täisealised hea tervisega inimesed.

Tulekahju turbatööstusväljadel sai alguse 9. juuni pealelõunal, kui turbavälja töötajad märkasid turbaaunast suitsu tõusmas. Tugeva tuule mõjul levis tuli silmnähtava kiirusega edasi, haarates õhtul kella 23-ks juba 455 hektari suuruse ala. Põlengu kogupindala suurus ulatub 490 hektarini ning tules oli maksimaalselt 14 turbaauna.