Eile kella 20 ajal teatati politseile, et Ülemiste keskuses on pomm. Põhja prefektuurist kinnitati Delfile, et teatajateks olid kaks erinevat Ülemiste keskusega mitte seotud inimest, kelle telefonidele olid tundmatult numbrilt saabunud kõned, milles teatati pommist.

Sündmuskohale reageerisid politseinikud ja päästjad, kes evakueerisid keskuse, kuid pommi ei leidnud. Politseinikud tuvastasid, et kõned olid teinud Lääne-Eestis elavad 12-aastane poiss ja 13-aastane poiss.

Kohila valla piirkonnapolitseinik Raido Galjaevi sõnul on politseinikud vestelnud nii poistega kui ka nende vanematega: "Politsei ja teised asutused reageerivad sellistele teadetele alati suurte jõududega. Niisuguses olukorras võib mõni päriselt abi vajav inimene jääda abita. Häirekeskusesse tuleks helistada ainult kiire abi saamiseks. Praegusel juhul käitusid tundmatult numbrilt pommiähvarduse saanud inimesed õigesti, kui andsid sellest häirekeskusele teada."

Päev varem leiti keskusest kahtlane kott, mida samuti kontrolliti. Sel pole eilsete ähvardustega seost.

Samuti pole seost enam kui kolme nädala eest tehtud ähvardustel. 31. märtsil tehti pommiähvardus Viru keskusele, Kristiine keskusele, Rocca Al Mare keskusele ja Arsenali keskusele. Järgmisel päeval tehti ähvardus ka Nautica keskusele ning uuesti Viru keskusele, lisaks veel mitmele ettevõttele. Teated tulid asutustele e-kirja teel.

Praeguseks pole ähvardajat tabatud. PPA on saatnud ka õigusabipalved teistele riikidele ja oodatakse nende vastuseid.