„Ühe maailma arenenuma küberkurjategijate jõugu juht anti kohtu alla ja mõisteti süüdi,“ ütles prokurör Sally Quillian Yates, teatab FBI oma veebilehel. „Vaid ühe päeva jooksul 2008. aastal häkiti Ameerika krediitkaardiprotsessorisse ühe ilmselt keerukaima ja organiseerituma arvutikuriteo käigus. Pea täpselt aasta hiljem esitati selle rünnaku süüdlastele süüdistused. Süüdistuse esitamine oli edukas ohvrite jõupingutuste ja mitme õiguskaitseagentuuri koostöö tõttu üle maailma.“

2008. aasta novembris sisenesid Tšurikov ja teised ilma loata RBS WorldPay arvutisse. Kasutati arenenud häkkimistehnoloogiaid, et eemaldada andmete krüpteering, mida RBS WorldPay kasutas klientide deebetkaartide andmete kaitsmiseks.

Kui krüpteering oli eemaldatud, tõsteti kontode limiite ning varustati raha väljavõtjate võrgustik 44 võltsitud deebetkaardiga, mida kasutati enam kui üheksa miljoni dollari väljavõtmiseks enam kui 2100 sularahaautomaadist vähemalt 280 maailma linnas, sealhulgas USA-s, Venemaal, Ukrainas, Eestis, Itaalias, Hongkongis, Jaapanis ja Kanadas. Üheksa miljonit dollarit kadus vähem kui 12 tunniga.

Häkkerid üritasid seejärel hävitada andmeid, mis olid kaartide käsitlemise võrgustikku salvestatud, et oma tegevust varjata. Raha väljavõtjatel lubati endale jätta 30-50 protsenti varastatud rahast, ülejäänud pidid nad üle kandma Tšurikovile ja viimase kaasosalistele. Olles asja avastanud teatas RBS WorldPay kohe juhtunust võimudele ja on uurimisele kaasa aidanud.

30-aastane Tallinnast pärit Tšurikov mõisteti 11 aastaks vangi, millele järgneb kolm aastat tingimisi. Samuti peab ta maksma 8 400 000 dollarit. Tšurikov tunnistas ennast nendes kuritegudes süüdi 2012. aasta 11. septembril.

Asja uurisid FBI eriagendid. Kaasa aitasid rahvusvahelised õiguskaitsepartnerid. Osales ka USA salateenistus.