Prokuratuur sõlmis Kärbergidega kokkuleppe 15. augustil. Vastavalt sellele määrati Kärbergidele seitsmeaastane vangistus ning konfiskeeriti 1,5 miljoni euro eest kriminaaltulu, mis on Eestis rekordiline.

Lisaks mõisteti neilt vara asendamise korras välja 260 000 eurot. Täiendavalt konfiskeeriti Paul Kärbergilt 1500 eurot ja käekell.

Suurim Eestist leitud fentanüülikogus

2017. aasta jaanuaris algas politseioperatsioon, mille tulemusena peeti vennad Kärbergid ulatuslikus narkoäris kahtlustatuna kinni. Kui Kärbergid teolt tabati, sai politsei kätte üle kolme kilogrammi fentanüüli. See on seni suurim kogus, mis Eestist korraga leitud.

Riigiprokurör Vahur Verte sõnul tuli kokkuleppemenetluse taotlus süüdistatavatelt, kes ta sõnul kahetsesid toimepandut ning soovisid igakülgselt menetlusele kaasa aidata. "Süüdistatavad loovutasid kokkulepetega vabatahtlikult riigile ligi 1,5 miljoni euro eest kriminaaltulu. Kõiki asjaolusid arvesse võttes asus prokuratuur seisukohale, et kriminaalasi on võimalik lahendada kokkuleppemenetluses," ütles Verte.

Prokuratuur taotles kohtult mõlemale süüdistatavale vastavalt kokkulepetele 7-aastat reaalset vangistust ja 1,5 miljoni eest kriminaaltulu konfiskeerimist. Kohus võtab oma seisukoha kokkuleppe osas 3. septembriks, kas kokkulepe kinnitada või jätkub menetlus üldkorras.

"Prokuratuuri strateegiline eesmärk on vähendada kuritegevust läbi süüdistatavate mõjusa kohtlemise ning näeme, et narkokurjategijate puhul on selleks justnimelt neile kuuluva vara äravõtmine. Kui rääkida narkokuritegudega seotud kriminaalasjadest, siis on konfiskeeritud 1,5 miljonit eurot seni suurim konfiskeeritud kriminaaltulu summasid," lisab Verte.

Prokuratuuri taotlusel konfiskeeriti 2018. aastal erinevate kriminaalmenetluste raames kokku kriminaaltulu 2,2 miljoni euro väärtuses.