Roman Sokolov (21), Sergei Ptšelovodov (21) ja Andres Pedius (42) jäid politseile vahele möödunud aasta 27. juuni öösel kella kahe paiku, kui nad Tallinnas peale võetud narkolastiga Võru linna piiri ületasid, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kolmest narkokullerist võttis kogu süü enda peale Võrus elav Sokolov, kes nädal tagasi alanud kohtuistungil juhtunut ka puhtsüdamlikult kahetses. Rõuges elav Pedius ja Vene kodanikust Petseri rajooni elanik Ptšelovodov oma osalust narkoafääris ei tunnistanud, väites, et viibisid narkoveol juhuslikult.

Et Tallinnast tuuakse Võrru meelemürki, ei tulnud meestel nende ütluste kohaselt jutuks ka sõidu ajal, mil kolmik ühiselt kanepit suitsetas.

Silmad avanesid Ptšelovodovil ja Pediusel alles Tallinnast tagasisõidul, Kose kandis, kus Sokolov otsustas kaubast matti võtta. Auto peatati ning Sokolov ja Pedius süstisid end. Ptšelovodov oli selleks ajaks juba sedavõrd väsinud, et loobus edasisõidust, ja rooli istus Pedius.

Võru piiril kinni peetud Fiat Marea istme alt leidsid politseinikud 354,1 grammi kaaluva pulbrikoti, milles analüüsi tulemusel oli 88,4 grammi puhast amfetamiini. Kohtunik Vambola Olli andmetel on kauba väärtus tänaval 87 500 krooni.

Prokurör Terje Aleksašin nõudis varem varavastaste kuritegude eest süüdi mõistetud Sokolovile nelja ja poole aasta pikkust vangistust, kohus piirdus mehe vangistamisega neljaks aastaks. Ptšelovodovile määratud kolme aasta pikkune vangistus vastas prokuröri soovile.

Pediusele, keda peale narkootikumide suures koguses käitlemise süüdistati ka aine väikeses koguses vahendamises, mõistis kohus liitkaristusena nelja aasta, kuue kuu ja 14 päeva pikkuse vangistuse. Prokurör soovis teda karistada viie aasta ja 14 päeva pikkuse vangistusega