Õnnetuspaigas Peipsi järvel oli vesi küll soe, kuid tugev tuul keerutas laineid, mis olid kalda ääres kohati kuni 2,5 meetrit kõrged, vahendasid TV3 "Seitsmesed uudised".

Otsingutel olid abiks ka kohalikud elanikud, kuid operatsiooni takistas tugev tuul. "Tuul tegi ka vee nähtavuse kehvaks ning vees oli palju lendavat liiva," rääkis Ida päästekeskuse Jõhvi korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja Rainer Asuküla. Poisid olid Tallinnast pärit ning Smolnitsas suvitamas.

Enne ujuma minemist mängis Kirill järve kaldal asuva puhkekodu õuel. Puhkekodu külalised olid juhtunust šokis. "Vanaisa ütles mitu korda, et ärge ilma minuta kuskile minge. Meil oli enne olnud just lõunasöök ja kui pärast läksime vaatama, oli laps juba kadunud," rääkis suvitaja.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo piiriturvalisuse talituse juht Üllar Kustala sõnul tekkis õnnetuse õhtul olukord, kus laine ei liigutanud last kalda poole, vaid võttis ta oma haardessse ning järve poole.

"Arvata võib, et laps ei jõudnud lainest läbi murda... Oluline on jälgida, kellega on lapsed rannas. 9-aastane poiss ei ole veel võimeline kedagi päästma," tuletas Rainer Asuküla meelde.

Täna varahommikul leiti eile koos sõbraga Peipsi järve ujuma läinud 7-aastase poisi surnukeha.

Eile hilisõhtuks ühised aktiivsed otsingud tulemusi ei andnud. Otsingutega alustati uuesti täna varahommikul.

Päästeameti teatel leidis kella 5.42 ajal lennusalga kopteri ES-PWC meeskond uppunud poisi Alajõe vallast kaldaveest, umbes 3 km kaugusel ujumiskohast.

Päästjad said teate poisi kadumise kohta eile kell 17.07.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles eile Delfile, et poissi otsisid taga kopter, hõljuk ja kaater ning kaks patrulltoimkonda, kes teostasid kaldaäärses alas vees otsinguid. Abiks olid ka 15 kohalikku elanikku.

Politseile teadaolevalt oli koos uppunud lapsega vette läinud ka üks 9-aastane poiss, kellel õnnestus elusalt kaldale pääseda.