Skandaalse noormehe põhjustatud avarii leidis aset sel reedel Tallinnas Nõmme tee ja Tammsaare tee ristmikul, teatavad TV3 “Seitsmesed uudised”.

Volvo maasturi roolis olnud Mart Seer rääkis teleuudistele, et oli suundumas Õismäe poolt kodu poole Pärnu maanteele, kui Nõmme teel olnud autode reast üks auto järsku välja keeras ning temapoolse ukse ära mõlkis. “Loomulikult ei näidanud ta suunda,” muigas Seer. “Tal polnud selleks aegagi.”

Seer rääkis, et tundis Laiksoo kohe ära, kui too oma autost juhiuksest välja ronis. “Esimene reaktsioon oli, et tuttav nägu!”. Nii ta Laiksoole ka ütleski, mispeale see oli üllatunud, et mismoodi tuttav.

Seer on väga imestunud, et Laiksoo, kelle kohta tehtud ringkonnakohtu otsus ootab riigikohtus läbivaatamist, niimoodi ringi rallib. “Ta peaks hoidma ikka võimalikult madalat profiili,” rõhutas Seer. Liiklusest peaks ta ennast ikka väga kaugel hoidma, arvas Seer.

“Aktuaalse kaamera” andmetel näitas Laiksoo Seerile oma 2. oktoobrist kehtima hakanud juhiluba. Samas on teada, et ringkonnakohtu otsusega jäi Laiksoo kolmeks aastaks juhtimisõigusest ilma.

Vaatamata sellele, et Seeri auto mõlkijaks osutus kurikuulus surmasõitja, ei kutsunud ta sündmuskohale politseid. “Ma ei näinud selleks põhjust. Ta tunnistas end juhtunus kohe süüdi.”

Ehkki politseis pole Laiksoo järjekordne süütegu registreeritud, on plekimõlkimine dokumenteeritud liikluskindlustuse jaoks mõeldud sündmuskoha kirjelduses, kus on all ka Joosep Laiksoo enda allkiri.

Endine lootustandev noor rallimees Laiksoo, kelle juhiluba lubas tal roolis olla vaid kogenud autojuhi juuresolekul, sõitis eelmise aasta 8. detsembril Volvo džiibi roolis Tallinna–Tartu maanteel Mäo lähedal vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Ladaga. Autos istunud vanapaar sai silmapilkselt surma, vanapaari autole sõitis omakorda otsa Seat, mida juhtinud muusik, seitsme lapse isa, sai üliraskelt vigastada ja suri haiglas.