Läänemaa päästeosakonna juhataja Andres Liiv ütles Läänlasele, et päästeameti tellitud sonariga kontrolliti üle kaatri uppumiskoha ja Hobulaiu vaheline ala ning sonar näitas merepõhjas kolme-nelja kohta, mis võivad olla kadunuks jäänud inimesed, kuid samas võivad need olla ka kivid vms, sest sonar ei suuda objekte täpselt tuvastada.

„Lähme just merele ja käime neis kohtades ära. Need on Hobulaiu juures paadi põhjamineku kohast saare poole,“ rääkis Liiv Läänlasele. Ta märkis, et teoreetiliselt oleks pidanud mehed üritama ujuda just selles suunas.

Reede hilisõhtust praeguseni on kestnud päästeoperatsioon, millest võtavad osa päästeameti töötajad, kaitseliitlased, reservpäästerühm ja vabatahtlikud. Kadunuks jäänud mehi (sündinud 1964 ja 1983) on otsitud merelt paatidega, õhust kopteriga, jalgsi ja ATV-dega mööda rannikuäärt.

Andres Liiv märkis, et vabatahtlikud keskendusid otsingutel Puise nina piirkonda, sest sinnakanti olid lained kandnud uppunud kaatrilt pärit esemeid. Liivi sõnul oli operatsioonis osalevaid vabatahtlikke umbes 30.

Reede õhtul teatati häirekeskusele, et Rohuküla ja Hobulaiu vahel on leitud uppunud kaater. Kaks meest olid kaatriga suundunud Hobulaiu poole, kuid sinna nad ei jõudnud. Päästeamet sai uppunud kaatri kohta teate kell 22.55, kui nendega võttis ühendust merevalvekeskus.