SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus oli mitmeid kuid hädas reostajatega, kes ladustasid nende territooriumile ehitusprahti. Kinnistu korrastamine toob omanikule kaasa märkimisväärse rahalise kulu ning keskkonnainspektsioon võib reostuse korral maaomanikule määrata ka tuhandetesse eurodesse ulatuvaid trahve, teatas turvafirma.

Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse juhatuse liikme Teet Kuusmiku sõnul tellis sihtasutus valveteenuse, et jõuda reostajatele jälile.

“Tuleb välja, et valisime õige partneri, sest kulus kõigest kolm päeva, kui turvafirma reostajad kätte sai. Kuigi sel korral pandi ehituspraht vaid mõned meetrid meie territooriumist eemale linna maale, ei oma see antud juhul tähtsust. Oluline on see, et tahtmise korral saab seaduserikkujad tuvastada ning karistatakse tegelikke pätte, mitte aga maaomanikku,” lausus Kuusmik.

Novembrikuu viimastel päevadel märkas valves olnud turvatöötaja pärastlõunasel ajal kuidas valvatavale territooriumile sõitis mikrobuss VW Transporter. Oodanud paar minutit, läks turvatöötaja vaatama kellega on tegemist ja mida võõral maal toimetatakse. Sõidukis olnud kaks isikut laadisid ehitusprahti selleks mitte ettenähtud kohta. Turvatöötaja takistas isikutel valvatavalt alalt lahkuda, kutsus välja Narva patrullekipaaži ning teavitas juhtumist politseid ja sihtasutuse esindajat.

Ehitusprahti ebaseaduslikult maha pannud isikud anti üle politseile, kes asjaga edasi tegeleb.