Politsei ja piirivalveameti lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul juhtus õnnetus täna keskpäeva paiku Tartumaal Ülenurme valla raudteeülesõidukohal. Praegu teada olevalt ületas 14-aastane poiss jalgrattal raudtee ülesõidukohta selliselt, et püüdis mööda põigata sealsetest turvatõketest. "Raudtee ülesõidukohta rattal ületades ei märganud poiss lähenenud kaubarongi ning sai sellelt vastu jalga löögi. Õnneks päädis vahejuhtum kergema vigastusega ning poiss viidi tervisekontrolliks traumapunkti," sõnas Peitel.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et sündmuspaigal oli näha, kuidas inimesed on murule sisse marssinud oma jalgtee selliselt, et turvatõkete vahelt läbikäimist eirata. „See poiss polnud sugugi esimene, kes kahetsusväärselt iseenda ohutuse hoopis hetkelise mugavuse vastu vahetas. Oli näha, et turvatõkke kõrval on jäljerada pikema aja ja hulga inimeste poolt korralikult sisse trambitud,“ kirjeldas Virk. Ta rõhutas, et tõkked on sellesse ja teistessegi intensiivsema kergliiklusega kohtadesse paigaldatud kindla eesmärgiga, et keegi kiirustamisest ja hooletusest õnnetusse ei satuks.

„Sel poisil oli õnne, et rong teda vaid riivamisi tabas ning õnnetust jääb talle meenutama kergem vigastus jalal. Võinuks väga palju halvemini minna,“ nentis operatiivjuht.

Info raudtee ületuskohast, kus oma otstarvet mitte täitev turvalahendus asub, edastati kohalikule omavalitsusele.