Prokuratuuri hinnangul on 29. septembril toime pandud kuritegu tõendatud ja kriminaalasja materjalid on koos tsiviilhagi nõuetega saadetud kohtusse.

"Kuna menetluse käigus tõstatus küsimus teo toimepanija süüdivusest, taotles prokuratuur kohtult sundravi määramise kaalumist," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava Delfile.

Kohtuistung toimub detsembri lõpus.

Käesoleva aasta 29. septembril kell 23.24 said päästjad väljakutse lauluväljakule, kus teataja sõnul oli laulukaare all treppide juures näha leeke. Sündmuskohal märgati põletushaavu saanud 27-aastast meest, kes esitles end põlengu kustutajana.

Hiljem selgus, et sündmuskohal viibinud ja viga saanud mees oli hoopis süütaja.

Lauluväljaku sihtasutuse juhataja Urmo Saareoja ütles toona Delfile, et turvakaamerate salvestustest nähtus, et mees saabus lauluväljaku territooriumile kindla plaaniga laulukaar süüdata.

"Vaevalt ta käib niisama öösel, kanister näpus, ringi," ütles Saareoja," rääkis Saareoja septembris.

Saareoja sõnul teeb teo eriti häbituks asjaolu, et süütaja oli päästjate saabudes esitlenud end kustutajana. Selle lükkavadki ümber Saareoja sõnul turvakaamera salvestised, mis on aidanud kaardistada mehe kogu liikumise teekond territooriumile sisenemisest süütamiseni.

Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Hannes Kelt selgitas Delfile, et mehel on ka varasemalt olnud üksikuid kokkupuuteid politseiga.

26. novembril selgus, et laulukaare kahjustuste likvideerimiseks ning endise olukorra taastamiseks kulub hinnanguliselt ligi 160 000 eurot.