Eile kell 23.27 teatas oma objekti kontrollima läinud G4S-i patrull USS-i patrullile, et naabruses asuva USS-i valvatava ettevõtte taga platsil seisab sõiduauto Mazda, millesse kaks meest tassivad metalli. Patrullide lähenemist märgates jooksid mehed metsa, ning autosse jäi ainult roolis istunud naine, teatas USS-i avalike suhete juht.

Turvatöötajad teavitasid toimuvast politseid ja jäid ise olukorda jälgima. Umbes 15 minutit hiljem saabus sündmuskohale Volkswagen Passat kahe mehega, kes askeldasid midagi Mazda tagaosa juures.

Seejärel suundusid mõlemad autod platsilt ära Ehitajate teele. Turvatöötajad panid tähele, et Mazdal puudub tagumine kaitseraud ja selle tagumine ots on peaaegu vastu maad vajunud.

Patrullid eemaldusid veidi, ja arvates, et õhk on puhas, võtsid autod uuesti suuna tagasi platsile, seejärel aga märkasid patrullide uut lähenemist ja asutasid taas ära sõitma.

Kuigi tegevus toimus väljaspool valvatavaid territooriume, kus turvafirmadel eriõigused puuduvad, otsustasid turvatöötajad asjaolusid arvestades seada teesulu ja sundida kahtlusalused autod peatuma. Mõni minut hiljem kohale jõudnud politseipatrull käskis Mazda juhil avada pagasiruumi, kust leiti umbes pool tonni metalli.

Kinnipeetud eskorditi politseijaoskonda. Hetkel on selgitamisel, kumma turvaettevõtte valvatavast metallifirmast vargus toime pandi.