6. septembri hilisõhtul toimus Larissa (47) Paekaare tänava korteris reedeõhtune koosviibimine, mile käigus joodi viina ja likööri. Silmnähtavalt olid purjutanud külalised Jefimov ja Deniss (43), kes jõi enda sõnul ära vähemalt pool liitrit viina. Kuigi viimane ei mäleta kaklusest midagi, olla Jefimov Denissi õhtu jooksul löönud. "Järgmisel päeval ma mingit valu ei tundnud ega enda kehal vägivalla märke ei näinud," tunnistas Deniss kohtus. Teised pidulised aga kinnitasid, et kaklus toimus. "Ma võisin liiga purjus olla, et praegu täpselt mäletada," ütles ta.

Kakluse ja Jefimovi järjest kasvava agressiivsuse põhjustas tüli suši ostmise pärast. Kõigepealt arutleti seltskonnas, kas toidu peaks tellima telefoni teel või tuleks einele ise järele minna. Otsustati siiski viimase kasuks ja selleks usaldas Deniss Jefimovile oma pangakaardi. Kui Jefimov tagasi jõudis, oli ta maruvihane: kaardil raha ei olnud ja ta pidi umbes 12 eurot oma taskust maksma.

"Jevgeni tuli tagasi väga vihasena, ütles, et Deniss sulges meelega oma kaardi, kuigi tema väitis, et seda oli teinud hoopis tema ema. Siis lõi ta Denissi näkku ja kõhtu. Me kõik püüdsime teda rahustada," kirjeldas Larissa.

Hoolimata sellest, et kaaslased püüdsid juhtunut naljaks pöörata, ei jätnud Jefimov jonni. Ta käis isegi taksoga Denissi ema juures, et ta pangakaardi avaks, kuid kedagi polnud kodus. Jefimovil ei jäänud muud üle, kui suunduda tigedana tagasi korterisse."Ta võttis kõike tõsiselt, naljadele ei reageerinud, kõik vihastas ja ärritas teda. Lubas veel Denissiga arveid klaarida," rääkis Larissa.

"Kavatsen teid kõiki matta!"

Pärast kella kümmet õhtul lahkus peolt joobes Deniss, üsna pea palus perenaine lahkuda ka Jefimovil, mille peale oli tal vaid roppusi öelda. "Siis ta ütles, et keegi meist ei austa ega hinda teda. Ta teatas, et tal on kodus granaat ja ta kavatseb meid kõiki matta," ütles Larissa. Kuigi keegi seltskonnast teda tõsiselt ei võtnud, sai teoks kõige uskumatum stsenaarium: Jefimov naasiski, granaat käes. Mehe eksabikaasa on öelnud, et tõepoolest hoidis ta kodus käsigranaati.

Juba kümme minutit pärast esialgset lahkumist prõmmis Jefimov taas Larissa korteri uksele. Algul ei soovinud keegi teda sisse lasta, kuid perenaine andis alla põhjendusega, et naabritel magavad väikesed lapsed. "Tütar veel ütles mulle, et ema, palun ära ava!" meenutas Larissa.

Jefimov tormas otsekohe kööki, lõi Larissat käega vastu nägu ja jalaga nii, et naine kukkus. Tema mees Vjatšeslav (50) tõttas talle appi. Jefimov tõstis granaadi. "Ma matan teid kõiki, mul on teist kõigist kõrini!" olevat Jefimov karjunud. "Mul on käsi selle hoidmisest väsinud, hüvasti!" olid ta viimased sõnad enne granaadi viskamist otse Matsovi ja külas olnud sõbranna Jelena (45) suunas.

Kohtus meenutas Jelena, et tema ja Matsov olid akna juurest jõudnud kolm või neli sammu astuda, kui granaat plahvatas. "Ma olin kaks kuud haiglas selle inimese pärast!" osutas ta Jefimovile, kelle näost ei paistnud mingit äratundmist inimeste suhtes, kellega ta tol õhtul koos pidutsenud oli ja keda ta väidetavalt juba aastaid tundis. Jelena sõnul oli agressiivne eneseväljendus mehele varemgi omane, kõik tunnistajad seda aga ei kinnitanud. Vjatšeslav ei mäleta juhtunust praktiliselt midagi.

Teised korteris viibinud -- Larissa tütar, tema ema ja allüürnik Andrei -- viga ei saanud. Neljandal külalisel Ljudmillal vedas samuti, sest ta viibis plahvatuse ajal tualetis.

Granaadiviskaja tunnistas end täna süüdi vaid granaadi omamises, kellegi ründamist ta omaks ei võtnud. Süüasja kohtulik uurimine jätkub homme Harju maakohtus. Istungi käigus toodi tõendina välja ka kapo koostatud 3D joonis korteri köögist, millel sai üksikasjalikult jälgida granaadi liikumistrajektoori. Süüdimõistmisel ähvardab Jefimovit kaheksa- kuni 20-aastane või kuni eluaegne vangistus.