"Süüdistajad ei ole siiani soovinud või suutnud näidata, mis on konkreetselt Tullio Liblikule süüks pandav tegu, millal ja kuidas see on toime pandud ning mis seda tõendab. Altkäemaksu andmist süüks pannes peab olema tõendatud nii altkäemaksu andmine või lubamine, kui ka ametiisiku poolt altkäemaksust mõjutatult tehtud õigusvastane tegu. Selliseid tõendeid süüdistuses ei leidu," räägib Mägi-Rohtmets oma kaitsekõnes.

Süüdistuse järgi lubas Tullio Liblik maa-ameti eksjuhil Kalev Kanguril OÜ Mell nimel varjatult investeerida Saarte Investeeringute kaudu 1,8 niljonit krooni, mille tulemusel olevat Kangur teeninud 7,8 miljonit krooni tulu.

"Süüdistuses on viidatud Villu Reiljani või Kalev Kanguri määratud isikutele, kellele on võimaldatud kinnisasi omandada. Isegi kui Tullio Liblik on valinud oma lepingupartneri kellegi soovituste või vihjete järgi, ei ole see kuritegu. Samas ei ole näidatud, kuidas Reiljan või Kangur nendest tehingutest varalist soodustust said," kirjutab vandeadvokaat.

Täna jätkunud maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja rahvaliitlaste eksjuht Villu Reiljan, keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo, firma TSM juht Einar Vettus, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur, Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik ning IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi korraldasid Villu Reiljan keskkonnaministrina ja Kalev Kangur maa-ameti juhina, et Toomas Annuse ja tema firma Merko Ehitus ning Tullio Libliku, Einar Vettuse ja Tarmo Pedjasaare loodusobjektidega maatükkide vahetused sujuksid ning oleksid majanduslikult kasulikud.