"Tema on Dexter – noor, kuid juba praegu väga tubli politseikoer, kes on kinni pidanud relvastatud kurjategija, ajanud edukalt varaste jälgi, otsinud kadunud inimesi, sündmuskohtadelt põgenenud roolijoodikuid ja nõnda edasi. Eilegi pani Dexter kiire punkti vahejuhtumile, kus autovaras püüdis politsei käest põgeneda," kirjutab Lõuna prefektuur oma Facebooki postituses.

Sündmused said alguse 24. oktoobril, kui Tartumaal näidati ühele noormehele ette müügiks pakutavat vana Opelit. "Kui müüja korraks majja läks, istus nooruk masinasse, käivitas mootori ja kihutas minema. Sõidukivarast asus otsima politsei. Samal õhtul teatati, et Tartu lähistel metsatukas paarutavad noored ringi ühe vana Opeliga. Sõidukit nähes võis politsei olla kindel, et tegu on selle sama varastatud autoga," kirjeldatakse Lõuna prefektuuri ametlikul sotsiaalmeedia küljel.

Prefektuuri lehel meenutatakse, et kui patrull lähenes lustisõitu teinud noortele ja andis korralduse seisma jääda, jätsid paarutajad Opeli sinnapaika ja jooksid võssa. Politseiautost välja hüpanud teenistuskoer Dexter pidas autovarga kohe kinni ning kindlaks tehti teisedki kaasasõitnud.

"Pikk pai Dexterile, kes tabas autovarga!" kiidavad Lõuna prefektuuri töötajad oma kolleegi.