Ringkonnakohus mõistis eelmisel aastal Vladimir Tšaštšini ja tema kaaslased süüdi suures ulatuses rahapesus kuritegeliku ühendusena.

Ringkonnakohus tühistas oma eelmise aasta otsusega Harju maakohtu 20. detsembri 2013 kohtuotsuse, millega mõisteti Vladimir Tšaštšin, Valentina Tšaštšina, Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorov, Konstantin Poltev, Tamme Arendus OÜ, Credit Union OÜ, IT Consulting OÜ, Infradata OÜ ja Novatech OÜ õigeks ja tegi asjas uue otsuse, millega mõistis kõik osalised süüdi suures ulatuses rahapesus kuritegeliku ühendusena.

2007. aastast nakatasid Tartu häkkerid firmast Rove Digital inimeste arvuteid pahavaraga, mis asendas mõnel veebilehel pärisreklaamid häkkerite koostööpartnerite reklaamidega. Häkkerid suutsid programmiga Ghost Click (Kummitusklikk) nakatada sajas riigis neli miljonit arvutit, neist
500 000 USA-s.

Kamba üle mõisteti kohut nii Eestis kui USAs. Eestis süüdistatakse neid rahapesus, USAs küberkuritegudes. Eesti kohtutes on kõik süüdistatavad oma süüd eitanud, USAs on mitmed neist teinud süüdistajatega kergema karistuse saamiseks kokkulepped, tunnistades nii oma süüd.