Pühapäeval kell 21.08 peatas Paide politseijaoskonna patrull Türi vallas Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia maantee 14. kilomeetril lubamatult kiiresti sõitnud sõiduauto Ford Escort. Teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 km/h, mõõdeti selle auto sõidukiiruseks 132 km/h. Autot juhtinud 21-aastase mehe kontrollimisel tuvastas politsei tal alkoholi tarvitamise tunnused ning selgus, et tal puudub vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus, teatas Lääne prefektuur.

Meest on varem kuuel korral karistatud juhtimisõiguseta sõitmise eest. Varasemalt on teda karistatud rahatrahviga, kuid need karistused ei ole soovitud mõju avaldanud ja määratud summad on tasumata. Politsei taotles talle Pärnu maakohtu Paide kohtumajas karistuseks aresti määramist. Kohtunik pidas taotlust põhjendatuks ning määraski mehele karistuseks 15 ööpäeva aresti.

Paide politseijaoskonna patrullitalituse avariipolitseinik Ragne Tusise sõnul on oluline, et kaasliiklejatele ohtlik juht saaks liiklusest kõrvaldatud ning teole järgneks kiiresti karistus, mis oleks ka mõjus.

„Juhtimisõigust mitteomav ja alkoholi tarvitanud juht, kes sõidab lubatust palju kiiremini, on tõsine ohuallikas. On üsna suur tõenäosus, et sellisest liiklejast saab ettearvamatute tagajärgedega liiklusõnnetuse põhjustaja,“ lausub Tusis. Samas avaldab ta lootust, et praegu kohaldatud karistus paneb meest oma edaspidisele käitumisele tõsisemalt mõtlema kui senised rahatrahvid.