Veoauto roolis olnud Paul Allvee räääkis "Aktuaalsele kaamerale", et BMW keeras söögikoha juurest peateele ja otse tema ette. "Tulid vastassuunavööndisse," seletas ta ning lisas, et auto sõitis suure hooga otse tema nina ette.

Ka Haapsalu politseijaoksonna juht Margus Kaldma kinnitas, et noorteseltskonnaga BMW kiirus oli suurem, kui pööret sooritades on lubatud.

BMW roolis olnud Madis Kruusmaa (23) on Läänemaal tuntud rallisõitja ning Delfi andmetel on ta varem politseiga pahuksis olnud liiklushuligaansuse pärast.

Üliraske õnnetus juhtus kella 7 paiku Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel Herjava küla lähistel, kus põrkasid kokku BMW ja Scania veoauto. Sõiduautos olnud viiest inimesest neli hukkusid, ühe viis kiirabi haiglasse. Veoauto juht vigastada ei saanud.

Veoauto liikus Haapsalu suunast Tallinna poole, BMW sõitis aga esialgse info kohaselt kõrvalteelt ööpäevaringselt avatud lõbustuskoha juurest peateele, kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas veoautoga kokku.

Õnnetuses hukkusid neli kohalikku noormeest, üks 19-aastane, kaks 21-aastast ja 23-aastane, kes juhtis sõiduautot. Juhi kõrvalistmel olnud 15-aastane neiu sai vigastada ja kiirabi viis ta haiglasse.

Delfi andmetel oli hukkunud Madis ostnud auto kõigest paar nädalat tagasi.