17.juulil kell 20:16 süttis pikselöögi tagajärjel elumaja Harju maakonnas Saue vallas Alliku külas. Põles esik, sahver ja osaliselt pööningukonstruktsioonid. Maja oli süttimise hetkel tühi. Inimesed kannatada ei saanud.

17.juulil kell 19:29 teatati tulekahjust Harju maakonnas Saue vallas Mäe tänaval, kus süttis ja hävis ühele aktsiaseltsile kuulunud hoone. Oletatav kahjutule tekkepõhjus: äike.

18.juulil kell 00:44 teatati tulekahjust Lääne-Virumaal Avanduse vallas Simuna külas. Hävis mansardkorrusega elumaja. Sündmust uuritakse.

Pommiteated

17.juulil likvideeriti Tartu Üksik Päästekompanii demineerijate poolt Tartu linnas Rõõmu teelt leitud miinipilduja miin.

17.juulil likvideeriti Päästeameti pommigrupi poolt Tallinnas Lootuse puiesteelt ehitustööde käigus leitud käsigranaat.

17.juulil teatati lõhkekeha leiust Tallinnas Narva mnt. Iru silla juurest. Päästeameti pommigrupp tegi kindlaks, et tegemist oli ilma sütikuta miinipilduja miiniga.

17.juulil teatati lõhkekeha leiust Tallinnas Valdeku 109. Päästeameti pommigrupp tegi kindlaks, et tegemist oli betoonivibraatoriga.

18.juulil teatati lõhkekehade leiust Lääne-Virumaal Tamsalus Paide maanteel ühe maja juurest. Jõhvi Üksik Päästekompanii demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli 4 tk. 45 mm mürsuga ja 37 mm mürsuga. Lõhkekehad lokaliseeriti.

Õnnetused

17. juulil kell 19:29 teatati Häirekeskusesse, et Valgas Vabaduse ja Laia tn nurgal on elektrivoolu alla jäänud 11aastane poiss. Päästeteenistus vabastas lapse voolu alt, kuid poisi elu ei õnnestunud päästa. Sündmust uurib politsei.