Riigiprokurör Taavi Perni sõnul olid sõidukisse ehitatud salakaubaveoks spetsiaalsed peidikud, kust leiti kokku 102 850 grammi hašišit. Kahtlustuse kohaselt organiseeris Igor (46) narkootilise aine omandamist ja vedu Hispaaniast läbi Eesti Venemaale, värvates selleks Vassili-Vitali (39). Mõlemad mehed on riigiprokuratuuri taotlusel kohtu poolt vahistatud, ütles Pern.

"Järjekordse suure koguse konfiskeerimine ning kahtlustatavate kohene kinnipidamine on löök kuritegelikele gruppidele, kes loodavad, et Eestit saab kasutada transiidikoridorina toimetamaks narkootilisi aineid Venemaale või Põhjamaadesse ning teenida sellega kriminaalset tulu," rääkis MTA narkotalituse juhataja Urmet Tambre.

Igorit ja Vassili-Vitalit kahtlustatakse suure varalise kasu saamise eesmärgil narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus omandamises, valdamises ja veo organiseerimises ning finantseerimises grupi poolt ning narkootilise aine toimetamise organiseerimises üle riigipiiri Eestisse ja üle Euroopa liidu piiri Venemaale toimetamise katses.

Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Ligikaudu sama suure koguse hašišit avastasid maksu- ja tolliameti narkotalituse ametnikud Lääne-Euroopast saabunud sõidukist mullu suvel, kui sõiduautost BMW leiti ühtekokku 111 kg hašišit.