Rakvere tivolis reede hilisõhtul puhkenud tulekahju uurimiseks alustatud kriminaalmenetluse käigus on tehtud esmased uurimistoimingud ja on alustatud ekspertiisidega. Samuti palub politsei kannatanutel pöörduda uurijate poole aitamaks kaasa põlengu põhjuste selgitamisele, teatas riigiprokuratuur.

Kriminaalmenetlust juhtiv Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna ringkonnaprokurör Marge Voogma ütles, et uurimise käigus kontrollitakse erinevaid versioone põlengu põhjuste kohta, samas süütamisele viitavaid tõendeid sündmuskoha esmasel vaatlusel ei leitud.

“Põlengute uurimine on spetsiifiline ja täpsed järeldused põlengu põhjustest saab teha pärast lõplike ekspertiisitulemusi,” lisas ta.

Põlengus kannatada saanud inimestel palutakse ühendust võtta politseiuurijatega telefonidel 3222742 ja 3222610.

Ida politseiprefektuuri Rakvere politseiosakond alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse põhjustamist ettevaatamatusest kui on tekitatud tervisekahjustusi enam kui kahele inimesele (KarS § 119 lg 2).

Reede hilisõhutul Rakvere põlema süttinud Tivoli Tuuri karusselli põlengu tagajärel on arstiabi vajanud 41 inimest.

Tõsisemaid vigastusi sai kuus kannatanut, neist üks 8-aastane laps. Nemad viidi ravile Tallinnasse, Põhja-Eesti Regionaalhaigla põletusravipalatisse. Ühel kannatanul diagnoositi lisaks põletusele ka põlengusuitsust põhjustatud hingamisteede kahjustusi.

Tivoli Tuur kahtlustab süütamist. Eelmises asukohas olid purjus tegelased norinud tivoli turvameeskonnaga tüli ja lubanud peale seda, kui nad välja visati, tulekahju korraldada.