Viikna lausus ETV “Aktuaalsele kaamerale”, et tunneb kogu tivolipere poolt kannatanutele väga kaasa ja teeb kõik endast oleneva, et nad saaksid seadusega ja kindlustusega ettenähtud hüvituse oma kahjudele.

Tivolituuri juht Lauri Viikna aga keeldub avaldamast konkreetseid andmeid kindlustusfirma ja –poliisi kohta. Nii ei ole avalikkusele teada isegi mitte Rootsi kindlustusfirma nimi, mis kannatanute kahju hüvitama peaks, teatavad “Seitsmesed uudised”.

Viikna lisas, et tivoli jätkab tegutsemist. Järgmine peatuskoht on Sillamäe, millele järgneb Tallinn.

Viikna sõnul kontrollitakse Rakverest lahkudes kõik karussellid hoolikalt üle. Atraktsioonid läbivad Sillamäel veel täiendava tehnokontrolli.

Mitmed pääsenud ja pealtnägijad on imestanud, miks ei peatatud karusselli kohe kui tuli süttis. Viikna sõnul oleks see tähendanud, et ühes täis inimesi karusselli gondlis olev inimene oleks peatunud otse leekides ja päris kindlasti mõistetud tulesurma. Seetõttu tuli päästa inimesi liikuvalt atraktsioonilt.

Ta rõhutas varem väljaöeldut, et tegemist oli väga õnneliku õnnetusega, kus kannatanud said peamiselt pindmisi põletushaavu. Arstide sõnul paranevad need nädala-paariga ja püsivamaid jälgi ei jäta.

Viikna sõnul tegid kõik tivolitöötajad ja päästjad väga head tööd. Esimene mure oli inimesed karussellilt kätte saada, siis inimesed eemale saada, plats tühjendada ja karussell kustutada.

Tivoli Tuur kahtlustab endiselt süütamist. Eelmises asukohas olid purjus tegelased norinud tivoli turvameeskonnaga tüli ja lubanud peale seda, kui nad välja visati, tulekahju korraldada.

Reede hilisõhutul Rakvere põlema süttinud Tivoli Tuuri karusselli põlengu tagajärel on arstiabi vajanud 41 inimest.

Tõsisemaid vigastusi sai kuus kannatanut, neist üks 8-aastane laps. Nemad viidi ravile Tallinnasse, Põhja-Eesti Regionaalhaigla põletusravipalatisse. Ühel kannatanul diagnoositi lisaks põletusele ka põlengusuitsust põhjustatud hingamisteede kahjustusi.