„Eleri (tapmises kahtlustatav – toim) kohtus Sigridiga 10 aastat tagasi. Ma ei tea, mis kaudu, kuid kuidagi said nad tuttavaks ja hakkasid lihtsalt koos elama, midagi sobis neil omavahel. Ma ei teagi, miks niimoodi pikalt elada koos, et mis see põhjus oli,“ rääkis Sigridi õde „Seitsmestele uudistele“.

„Neil olid tülid. Mu õde soovis, et Eleri läheks korterist välja. See oli Sigridi korter, aga Eleri ei tahtnud arvatavasti minna. Õde pidi juba mujal ööbima, sest ta ei kannatanud seda terrorit, mis kodus ilmselt juba oli. Pärast tööd ei läinud ta isegi koju enam,“ lisas ta.

Mis eile toimus, selle kohta ei oska Sigridi õde midagi öelda.

TV3 andmetel on tapmisese kahtlustatav Eleri lastekodu laps ja väidetavalt oli Eleri vend kahe nädala eest end üles poonud ja see oli sündmus, mis muutis naise ebastabiilseks.

Ema ja laps päästeti leekidest

Ööl vastu reedet kella 1 paiku sai häirekeskus teate põlevast autost Tartus Lääne tänaval. Kui päästjad olid auto kustutanud, leidsid nad auto alt surnukeha. Kohale saabunud politsei mõrvagrupp tegi registreerimismärgi järgi kindlaks, et auto omanik elab lähedalasuvas majas.

Ühel hetkel jooksid aga politseinikud ja päästjad trepikojast välja ning kutsusid appi päästjad, sest automaniku ukse tagant oli kostunud lapse röökimist ja tunda oli bensiini lõhna.

"Kiiresti appi jõudnud päästjad murdsid korteri ukse lahti. Koridor oli juba suitsu sees, elutoas oli diivan leekides ja seal peal naine, kes hoidis enda süles last. Ühel politseinikul õnnestus lapse jalgadest kinni haarata ja ta naise sülest välja tõmmata ning leegid kustutada," kirjeldas Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu.

Lapse seisund raske

Seejärel päästeti leekidest ka naine ja summutati korteris leegid. Kiirabi jõudis kohale mõne minutiga ning hakkas kohe lapsega tegelema. Umbes pool tundi pärast last toodi kanderaamil välja ka naine. Mõlemad viidi haiglasse, kus neil tuvastati 20 protsendi alatuses põletushaavu. Lapse seisund oli pärast õnnetust politsei sõnul väga raske.

Kohale saabus ka kaitsepolitsei. Selgus, et tapetu on hiljuti 30. sünnipäeva tähistanud Sigrid. Naine oli mässitud tugevasti tekkide sisse ning seejärel kinni teibitud. Esialgsetel andmetel oli naine enne põlemapanemist surnuks kägistatud. Tapmises kahtlustatav 33-aastane Eleri oli Sigridi sõbranna ja elas temaga koos.

Laupäeva keskpäeva paiku lõpetasid kriminalistid korteris töö ning võtsid sealt kaasa hulgaliselt asitõendeid. Korteri uks pitseeriti kinni. Majal on ka turvakaamerad ning salvestustelt saadud infost on politsei sõnul lahendamisel palju abi.

Majarahvas Elerist: tundus korralik naine

Majarahvas ütles TV3-le, et nemad naisi ei tundud, üksnes teretati. Elanik Valentina ütles, et Eleri tundus talle korralik naine. "Mina jalutan siin tihti oma lapselapsega ja tema jalutas oma lapsega. Ta küll palju ei naeratanud, oli pigem nukker, aga midagi halba öelda ei saa."

Sigridi õde ütles, et Eleri kohtus temaga 10 aastat tagasi. "Kuidagi said tuttavaks ja hakkasid koos elama. Olid tülid, sest õde tahtis, et Eleri läheks tema korterist välja. Eile toimunu kohta ei oska ma midagi öelda," rääkis õde.

Teemakohane uudislõik algab saate 2. minuti 5. sekundil.