"Miks sõidavad Teie sõidukid ilma kehtiva tehnoülevaatuseta linnas ringi?
Sõiduk Škoda Octavia (353BFV) on pildistatud 08.09.2016 hilisõhtul Tartu linnas," kirjutas kodanik PPA Facebooki nö seinale.

Mees juhib tähelepanu, et mnt.ee sõiduki taustakontrolli tehes ilmnes, et eelnimetatud sõidukil puudub kehtiv tehnoülevaatus.

"Sõiduk ei olnud sellisel kellaajal kindlasti teel lähimasse remonditöökotta või tehnoülevaatusele (just kellaaega rõhutakse ka tavakodanikele, kui samal põhjusel kinni peetakse). Miks ei kirjutatud autot juhtinud amentikule protokolli?," küsib kodanik.

Samuti lisab kaebaja, et sõiduki parempoolse pidurdustule pirn ka ei töötanud. "Kui tehnoülevaatusel pole käidud, siis ei pruugitagi näha."

Lõpetuseks märgib mees, et politsei- ja piirivalveamet kiusab street.ee kleebist kandvaid autosid erilise hoolega, mistõttu tuleks olla hoolsad ja hoida autod korras.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles Delfile, et eile hilisõhtul sai politsei teate, et ühel Tartus töötaval operatiivsõidukil puudub kehtiv ülevaatus. Operatriivsõiduk kõrvaldati kohe patrullist ning politsei alustas asjaolude kontrollimiseks teenistuslikku järelevalvet.

Selle käigus selgus, et sõiduk ei olnud läbinud ülevaatust ühe PPA logistiku inimliku eksimuse tõttu. Talle tehti juhtunu tõttu märkus.

Lõuna prefektuuri majandustalituse juht Jüri Reinson ütles, et tegu on kahetsusväärse vahejuhtumiga. “Oleme loonud asutusesisese kontrollsüsteemi, kus logistikabüroo ametnikud aitavad tagada operatiivsõidukitele vajaminevad teenused, sealhulgas ülevaatusele suunamise. Inimliku eksituse tõttu sisestas logistik alarmsõiduki ülevaatusele mineku kuu ning aasta valesti. Sõidukit kasutanud ametnik oli seega heas usus veendunud, et auto vajab ülevaatust alles järgmise aasta suvel,” selgitas Reinson, kelle kinnitusel tehakse kõik endast olenev, et taolisi arusaamatusi edaspidi tõhusamalt ennetada.

Sõidukijuhi suhtes kohaldati väärteomenetlusseadustikus sätestatut (VTMS § 31 lg 2) ning talle tehti suuline hoiatus. Selle paragrahvi järgi "vähetähtsa väärteo korral ei pea väärteomenetlust alustama ja võib piirduda väärteo tunnustega teo toimepannud isiku suulise hoiatamisega."

Täna hommikul läbis antud alarmsõiduk tehnonõuetele vastavuse kontrolli. Operatiivsõiduk on tehniliselt koras ja tagasi töös.