Pärast õnnetust sündmuskohale sattunud Delfi lugeja märkis, et Tartus Fortuuna tänava ülekäiguraja juures oli kaks vilkuvate tuledega politseikaubikut. "Täiesti poodide juurde oli peatunud sõiduauto, mille alla oli jäänud jalgratas. Jalgratas oli täiesti auto all ja tundus, et auto oli seda kümmekond meetrit enda all lohistanud," kirjeldas lugeja.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles Delfile, et esialgsetel andmetel tegi Saabi juhtinud mees Narva maanteelt suunaga Fortuuna tänavale vasakpööret. Samas ei võtnud juht piisavalt aega, et manöövrit ohutult sooritada ning sillalt lähenenud Škoda juhil ei olnud pidurdades võimalust täielikult kokkupõrget vältida.

Nii sai Saab Škodalt löögi taganurka, millest auto paiskus omakorda otsa 27-aastasele naisele, kes oli parasjagu jalgratast käe kõrval lükates ülekäigurada ületamas. Naine viidi tervisekontrolliks haiglasse, esialgsetel andmetel ei ole tema vigastused eluohtlikud.

Sündmuskohal töötanud politseiniku sõnul ei hinda autojuhid tihti teise läheneva sõiduki kiirust õigesti ja lootuses „läbi lipsata“ pannakse ohtu mitte ainult enda ja teiste autojuhtide ohutus, aga ka ümberkaudsete kergliiklejate oma, keda paraku ei kaitse massiivse masina eest ükski turvapadi ega muu ohutusvarustus.