Lugeja sedastas eile, et kuidagi on rehv velje pealt kätte saadud ja seda siis ilmselt parandama mindud. Fotode autor järeldas, et juhil varuratast ei paistnud leiduvat, mida sõidukile alla paigaldada.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak nentis, et politseile anti Kalda tee parklasse pargitud rehvita sõidukist teada esmaspäeval. Sellises parkimises iseenesest seadusega mingisugust vastuolu ei ole, kuid omanikuga ühendust võttes selgus sootuks uus probleem.

„Politsei püüdis ühendust saada sõiduki omaniku ja kasutajaga ning selgus, et registris olev omanik on sõiduki juba tükk aega tagasi edasi müünud, kuid sõiduki uus omanik ei ole seda ümber vormistanud,” märkis Gonjak.

Seetõttu tuletab politsei meelde, et kui sõiduki omaniku vahetus toimub müügilepingu alusel, siis tuleb sõiduk viie tööpäeva jooksul pärast omandamist liiklusregistris ümber registreerida.

„Soovitame sõiduki müünud inimesel jälgida, kas uus omanik on seda teinud, ja juhul kui ei ole, siis kasutada maanteeameti iseteeninduskeskkonda ja ise masin ajutiselt arvelt maha võtta. Sellisel juhul ei seosta register sõidukit enam eelmise omanikuga,” lisas Gonjak.