„4. märtsil Tartus Küüni tänaval aset leidnud peksmise täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist," ütles Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva. "Selles kriminaalasjas on kinni peetud kaks meest vanuses 20 ja 23 eluaastat, neile on alust kogutud tõendite alusel esitada kahtlustus kuriteo toimepanemises."

Järva ütles, et lisaks sellele on tuvastatud isikute ring, kes viibisid vahejuhtumi ajal sündmuskohal ning nägid sündmust pealt. Täna ja homme toimub nende inimeste ülekuulamine, samuti kogutakse lisatõendeid selleks, et välja selgitada igaühe roll aset leidnud sündmuse ajal.

Möödunud reede õhtul kella 20 paiku leidis Tartus Küüni tänaval aset vahejuhtum, kus kamp noori peksis pereisa, kes oli väikese lapsega just toidupoest väljunud.

3-4-aastane poeg nägi pealt, kuidas tema maha kukkunud isa peksti jalgadega näkku, selga ja kõhtu. Põhjuseks oli pereisa märkus, et noored tõstaksid ümberlükatud prügikasti tagasi püsti. Politsei reageeris kiiresti ja peksjad saadi kätte.