Täna kontrolliti Tartus Sepa tänaval kahe tunni vältel kokku 120 sõiduki rehve. Kõigist kontrollitud sõidukitest kolmel oli mustrisügavus õige pisut alla lubatu ehk vähem kui 3 millimeetrit, ent nende kolme sõiduki juhid kinnitasid üksmeelselt korrakaitsjatele, et korralikud hooajale vastavad rehvid ootavad masinale alla panekut. Kontrollaktsiooni läbiviinud ametnikke rõõmustas tõsiasi, et talverehvide kasutamist võetakse tõsiselt ning kõik kontrollitud sõidukid liikusid praegustes talvistes ilmaoludes nõutavate talverehvidega.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel tõdes, et tänase kontrollaktsiooni tulemused näitavad, et inimesed on teadvustanud korralike rehvide olulisust ja sellega kaasnevat suuremat turvalisust talvistes oludes liikumisel. „Tänavu muutus teede olukord talviseks juba üsna varakult, tänu millele vahetas suur osa vastutustundlikke autojuhte oma sõiduki rehvid ära juba enne 1. detsembrit, mil see muutus kohustuslikuks,” rääkis Pähkel seekordse kontrolli tavapärasest paremast tulemusest.

Eesti Rehviliidu juhi Kaur Kuurme sõnul loodetakse kontrollidega suunata autoomanikke oma sõiduki rehvidele suuremat tähelepanu pöörama. “Autojuhid ei anna endale sageli aru kui suures osas sõltub sõiduturvalisus just rehvidest. Auto ja tee puutuvad kokku ainult rehvide kaudu, mistõttu sõltub neist sõiduki juhitavus ning ka käitumine ohuolukorras. Kulunud, hooajale sobimatud või vale rõhuga rehvid suurendavad õnnetusse sattumise riski märgatavalt,” möönis Kuurme.

Rehvimustri sügavust peaks iga hooaja alguses mõõtma kõik autoomanikud. „Ka juhul kui rehvimustri sügavus jääb lubatud piiresse, tuleks rehvid siiski viie aasta tagant uute vastu vahetada, sest kummi omadused aja jooksul muutuvad,” lisas Kuurme. „On oluline meeles pidada, et ala- või ülerõhuga rehvid mõjutavad auto juhitavust, pidurdusteekonda ja kütusekulu.“ Ühtlasi meenutas Kuurme autojuhtidele, et mistahes teljel tohib kasutada ainult ühetüübilisi rehve.

Talverehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini ja kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Erandkorras võib talverehve talviste tee- ja ilmastikuolude esinemisel kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini. Sõiduauto talverehvi jääksügavus peab olema vähemalt 3 millimeetrit. Uute rehvide soetamisele tasub mõelda, kui jääksügavus on 4 millimeetrit.
Iga-aastase kontrollreidi eesmärk on juhtida autoomanike tähelepanu rehvide turvalisusele. Tallinnas toimub rehvikontroll 8. detsembril. Kontrolli korral tuleb arvestada umbes paariminutilise ajakuluga