Põlevast korterist suitsuandurit ei leitud, küll aga andsid häiret naaberkorterite suitsuandurid. Nende elanikud olid majast välja pääsenud. Üks naine viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Juhtunu taust

23. veebruaril kell 2.59 teatati häirekeskusele, et Kivi tänaval on viie korteriga kortermaja aknast leegid väljas. Päästjate saabudes oli kogu tänav suitsu täis. Kohe siseneti kustutustöödeks majja, kus oli leekides teise korruse korter. Korterisse põlengu ulatuse tõttu alguses siseneda ei õnnestunud. Tuli oli levinud ka maja katuse alla ning osaliselt hävitanud kahte ülemise korruse korterit eraldava vaheseina.

Kustutustööde käigus leiti tules hukkunud naise ja mehe söestunud surnukehad. Korterist, kust tulekahju alguse sai, suitsuandurit ei leitud, küll aga andsid häiret naaberkorterite suitsuandurid. Ülejäänud majaelanikud olid enne tulekahju paisumist majast ise välja pääsenud. Kiirabi viis tervisekontrolliks haiglasse ühe naise.

Kustutustööd lõpetati hommikul kell 6.18. Tulekahjus hävis korter, kust tulekahju alguse sai. Kõrval asuv korter sai tugevaid tulekahjustusi ning muutus samuti kasutamiskõlbmatuks. Lisaks korterite sisustusele hävis osaliselt vahelagi ning maja katusealused konstruktsioonid. Kustutustöödeks avasid päästjad paar ruutmeetrit katuse katet. Maja alumised kaks korterit said veekahjutusi. Üks korter jäi puutumata. Traagilise tulekahju põhjused on selgitamisel.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud seitse inimest. Neist kaks 58aastast, üks 73aastane ja üks 88aastane mees ning 73aastane naine. Tulekahjude ohvriks jäävad sageli vanemaealised inimesed, kellel raskusi kiire reageerimise ja liikumisega. Seda olulisem on töökorras suitsuanduri olemas olek, mis tulekahjust häirega varakult teatab ja annab aega oma elu päästa või abi kutsuda. Kontrolli enda suitsuanduri töökorrasolekut regulaarselt ja aita seda teha vanemaealistel naabritel!