Selleks edastasid nad politseile reede hommikust kuni esmaspäeva hommikuni rekordilised 272 väljakutset, mida on umbes kolmandiku võrra enam kui mõnel tavapärasel nädalalõpul. Valdavalt vajasid politsei abi need inimesed, kelle probleemi tekkepõhjuseks oli liigne alkohol, teatas Lõuna prefektuur oma Facebooki lehel.

Väljakutsetest 27 olid tingitud vägivaldsest käitumisest, millest omakorda pea pooled olid seotud lähisuhetes inimestega. Kolme päeva jooksul toimetas politsei Tartumaal kainenema 70 inimest. Neile lisaks aidati veel 10 alkoholiga liialdanut inimest koju puhkama. Ka need näitajad ületavad tavapäraseid nädalavahetuse päevi kahekordselt.

Kokku menetlesid nädalalõpu politseipatrullid Tartumaal 59 erinevat väärtegu. Nende hulgas rikuti kaheksal juhul avalikku korda ning viis roolikeerajat tabati sõidult alkoholi tarvitanuna.

„Suutsime selle väljakutse vastu võtta, kuid kindlasti ei oota politsei pidevalt selliste rekordite püstitamist,“ sõnas Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva.

„Loodetavasti leiavad väljakutsete rekordtulemusele kaasa aidanud inimesed järgmisel palga- ja toetuspäeval oma teenitud tasule parema rakenduse, kui see napi nädalavahetusega lihtsalt pudelisse pista,“ ütles ta.

Väljavõtteid Lõuna piirkonna politseile laekunud suurematest väljakutsetest:

Tartumaa

8. mai varahommikul sai politsei teate, et Elvas Kesk tänaval ähvardasid kaks võõrast ja joobes meest tänaval mopeedautos viibinud kahte meest vägivallaga. Agressiivsete meeste juurest sõidukiga lahkudes vihkas üks ähvardanud meestest sõiduki tagaklaasi ja tagatule pudeliga katki. Joobes mehed toimetati esialgu kainenema. Praeguseks on üks meestest kahtlustatavana üle kuulatud.

8. mail sai politsei teate, et Mäksa vallas Melliste küla eramus tekkis elukaaslaste vahel tüli, mille käigus lõi joobes 58-aastane mees 55-aastast naist ja tekitas sellega talle tervisekahjustuse. Naisele osutasid meedikud esmaabi. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

6. mai sai politsei teate, et Tartus Pika tänava korteris ründas 39-aastane mees tuttavat 66-aastast naist. Kiirabi osutas kannatanule kohapeal esmaabi. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

6. mail sai politsei teate, et Tartus Võru tänaval ründas 16-aastane poiss tuttavat 15-aastast tüdrukut ja 41-aastast meest, kes tüli pealt nägi ja sellesse sekkus. Asjaolud on väljaselgitamisel.

Valgamaa

8. mail teatati politseile, et Valgas Riia tänaval lõi 29-aastane mees tuttavat samaealist meest. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

8. mail sai politsei teate, et Valgas Tehnika tänava korteris ründas joobes 49-aastane mees oma abikaasat ja alaealist last. Politsei toimetas mehe esialgu kainenema.

Viljandimaa

Politseile laekus teade, et 3. mail lõi 31-aastane mees tüli käigus oma 38-aastast abikaasat ja põhjustas sellega naisele füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Võrumaa

6. mail sai politsei teate, et Võrus F.R. Kreutzwaldi tänava korteris ähvardasid 16- aastane poiss ja 21-aastane mees 57-aastast meest vägivallaga ja lõhkusid ära välisukse klaasi ning naabri korteri akna. Politsei toimetas agressiivsed noored mehed esialgu kainenema.

Juhtumid piiril:

6. mail saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduk Renault, mida juhtis 65-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel avastati, et sõiduk on juba suunatud korduvale ülevaatusele, kuna viimase ülevaatuse käigus tuvastati ohtlikke rikkeid ja puudusi ning liikumine oli lubatud vaid lähimasse remonditöökotta. Sõiduki piiriületus tõkestati ja see suunati lähimasse remondikohta.

6. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Opel, mida juhtis 31-aastane naine. Kontrollimise käigus avastasid piirivalvurid sellest kiirusemõõteseadet avastava või selle tööd häirida võimaldava seadme. Seade võeti ära ja naine koos sõidukiga lahkus Venemaa Föderatsiooni suunas.

Nädalavahetusel avastasid Varnja piirivalvurid Peipsi järves mitmel korral nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrgud, mis eemaldati püügilt ja toimetati kordonisse hoiule. Võrgus kala ei olnud.