Eile hommikul sai häirekeskus teate, et Tartu vallas Kükitaja külas põleb elumaja. Päästjate saabudes ulatusid leegid akendest ja katuseharjast välja. Kustutustööde järel leiti majast seal elanud 16-aastase noormehe surnukeha.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo politseileitnant Rain Vosman kirjeldas, et politsei kogus sündmuskohalt tõendeid, mis viitasid, et hoone võib olla süütatud. "Kaasasime täiendavad politseijõud, et viia läbi eriliigilisi menetlustoiminguid ja teha võimalikult kiiresti kindlaks kahtlusaluste ring," selgitas politseijuht.

"Politseioperatsiooni käigus pidasime eile ja ööl vastu tänast kinni kaks joobes meest vanuses 21 ja 22 aastat, keda on seni kogutud tõenditele tuginedes alust seostada raske kuriteoga. Kuigi noore inimese elu see tagasi ei too, saame kinnitada, et kahtlustatavad on kinni peetud ja arestimajas," ütles Vosman. Üht noormeest on ka varasemalt karistatud vägivallakuritegude eest.

Vosman lisas, et esialgsetel andmetel võis raske kuriteo põhjuseks olla noormeeste omavaheline arvete klaarimine. "Millised sündmused konkreetselt nii raske kuriteo ja noore inimese surmani viisid, selgitame täpsemalt käimasolevas kriminaalmenetluses," sõnas Vosman.

Naaber, kes põlevat maja nägi, ütles Delfile, et tema saabudes oli maja perenaine majast väljas, ent majja oli jäänud 16-aastane poiss. "Kuulsin praksumist ja läksin kui läksin vaatama, oli leek katusest väljas ja maja põles," ütles naabrimees. Perenaine oli maja süttimise hetkel aias töid teinud. Põlengu avastas tema teada heina teinud tööline.

Naabrite sõnul oli 16-aastane poiss jätnud kooli pooleli ja liikus pigem kehvade harjumustega seltskonnas. "Kui tubliks teda saaks nimetada.. Kui ta tasuta taksoga koju tuleb linnast, kuhu on kirjutatud peale "politsei," siis ma arvan, et ta ei ole väga tubli," ütles naaberuses elav mees. Kahe kinnipeetud kahtlusaluse kohta ei osanud kohalik midagi kosta, sest neid ta ei tundnud.

Kuivõrd palju pingeid oli traagiliselt hukkunud poisi ja ta sõprade vahel, ütles naaber nõnda: "kes pahandustega tegelevad ja ei ole seadusekuulekad, neil on alati pingeid."

Täna lõunal oli maja ümber vaikne ning ühtegi inimest näha polnud. Eilsest põlengust andsid märku mahatallatud taimed, põlemise lõhn ning tuhk, mida tuul mööda õue laiali puhus.

Sündmuskohal menetlust juhtinud prokurör Maarja-Liisa Sari sõnul tegi olukorra eriti traagiliseks asjaolu, et noor inimene oli tapetud eriti julmalt, põletades ta surnuks omaenese kodus. "Õiguslikult on tegemist mõrvaga eriti piinaval ja üldohtlikul viisil," täpsustas Sari. Lähiajal otsustab prokuratuur vahistamistaotluste esitamise.

Kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 114 ehk mõrva käsitleva paragrahvi alusel viib läbi Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus, uurimist juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.